Do ostatniej chwili liczyliśmy, że jednak uda się wyjechać, więc nie robiliśmy zakupów.
Jednak, jak zwykle okazało się, że potrzeba jest matką wynalazków i z kilku składników, które udało nam się znaleźć w naszych zapasach zrobiliśmy przepyszne pasty kanapkowe.
Przepis na jedną z nich możecie zobaczyć poniżej, natomiast przepis na drugą jest tu: szynkowa pasta kanapkowa.
Składniki:
- 10-15 sztuk oliwek zielonych
- 200 gr twarogu
Sposób przygotowania:
Oliwki przekładamy do pojemnika, w którym będziemy przygotowywać pastę.
Miksujemy oliwki.
Następnie dokładamy pokruszony twaróg.
Wszystko razem miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pastę możemy przyprawić odrobiną soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego!
Wpis bierze udział w akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz