Składniki:
- porcja makaronu na 2 osoby
- 2 garści świeżego szpinaku
- 100 gram łososia wędzonego
- 50 gram sera z błękitną pleśnią
- 1 ząbek czosnku
- pół pęczka szczypiorku
- sól
- pieprz
- 1 mała cebula
- oliwa
Sposób przygotowania:
Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Szpinak płuczemy i osuszamy.
Łososia, cebulę i ser kroimy w kostkę.
Szczypior siekamy.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Na rozgrzaną wrzucamy szpinak, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.
Smażymy około 2 minut ciągle mieszając.
Następnie dodajemy cebulę i łososia i mieszając smażymy około 5 minut.
Po tym czasie na patelnię wrzucamy ugotowany makaron, ser pleśniowy i szczypior.
Smażymy jeszcze około 3 minut i podajemy.
Smacznego!
przepis koniecznie wypróbuję :) szpinak + łosoś to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńWygląda i brzmi smakowicie, trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuń